Varmrökt lax med en skummad kalvfond och forellrom 4 pers




Varmrökt lax med en skummad kalvfond och forell rom. 4 pers

Ingredienser: 

200 g varmrökt lax

4 msk forellrom

4 msk riven pepparrot

Några kvistar dill

2 msk kalvfond (knorr) eller gör egen (se recept)

2.5 dl grädde

 

Skär ut laxen i fina portions bitar (8 st 25 grams bitar).

 

Värm upp grädden med kalvfonden smaka av med salt och peppar, häll i mer kalvfond om det behövs.

När du använder egen gjord fond så tar du så mycket fond i grädden tills du är nöjd. För egen kokt fond smakar  olika.

Placera ut laxen och forell romen i djupa tallrikar och toppa med pepparroten och dillen, Skumma sedan upp såsen och häll försiktigt över rommen på tallriken.

Avsluta med lite nymalen svart peppar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0