Våfflor med smetanan och löjrom 4 pers
Ingredienser till topping.
4 våffelhjärtan
½ dl smetanan
4 tsk löjrom
½ citron
4 kvistar dill
Havssalt och svartpeppa
Ta och vispa smetanan så den blir fastare. Värm sedan en tesked och gör ägg av smetanan och placera ut på varje hjärta. Ta sedan en till tesked och skölj lite med kall vatten och gör ägg av löjrommen också. Garnera sedan som du bäst vill.
Smaklig måltid.
Våffelsmet 1,5 liter:
1 liter rödmjölk
2 tsk salt
2 tsk socker
300 g smällt smör
12 dl mjöl
3 dl bubbelvatten naturell
2 ägg
Vispa ihop allt utom mjölet ta det på slutet när äggen är ordentligt upplösta i vätskan. Börja med 9 dl mjöl och blanda runt avsluta sedan med det sista av mjölet.
Låt smeten vila i 1 till 2 timmar i kylen innan den används. Smörj även järnet med lite smör innan varje våffla.