Våfflor med smetanan och löjrom 4 pers


Ingredienser till topping. 

4 våffelhjärtan

½ dl smetanan

4 tsk löjrom

½ citron

4 kvistar dill

 

Havssalt och svartpeppa

 

Ta och vispa smetanan så den blir fastare. Värm sedan en tesked och gör ägg av smetanan och placera ut på varje hjärta. Ta sedan en till tesked och skölj lite med kall vatten och gör ägg av löjrommen också. Garnera sedan som du bäst vill.

 

Smaklig måltid.

 

Våffelsmet 1,5 liter:

 

1 liter rödmjölk

2 tsk salt

2 tsk socker

300 g smällt smör

12 dl mjöl

3 dl bubbelvatten naturell

2 ägg

 

Vispa ihop allt utom mjölet ta det på slutet när äggen är ordentligt upplösta i vätskan. Börja med 9 dl mjöl och blanda runt avsluta sedan med det sista av mjölet.

 

Låt smeten vila i 1 till 2 timmar i kylen innan den används. Smörj även järnet med lite smör innan varje våffla.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0