Torsk rygg 4 pers






5 tomater

300 g blad spenat färsk

1 vitlöksklyfta

4 torskryggar

100 g smör

2 dl ny riven peppar rot

Skär ett kors på varje tomat över roten. Skålla tomaterna i kokande vatten så att skinet lossnar spola dom i is kalt vatten några minuter. Skala och ta ut stjärnhuset och skär till båtar.

Olja en plåt med matlagnings olja och lägg på torsk ryggarna salta och peppra. Kör dom i 15 min på 160 grader.

Bryn smöret tills det börjar bli brunt och luktar lite nöttigt.

Stek tomaterna med vitlöken och salta och peppra tillsätt sedan spenaten låt svettas i några minuter.

Riv peppar roten och toppa tillsammans med lite smörgåskrasse.

Servera med koktpotatis 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0