Mazarin med äppelcream, vanilj grädde med en äppel sallad 4 pers



Ingredienser:

Klattetskal
150 g smör
3 dl socker
3 tsk vaniljsocker
6 st ägg
600 g mandelmassa
10 st rivna bitter mandlar
3 msk vetemjöl

Tillredning:
Vispa ihop smöret, sockret och vaniljsockret.

Riv mandelmassa och blanda i tillsammans med mandeln och mjölet ner i smöret och sockret.

Vänd ner ett ägg i taget i smeten och tappa upp i klattetskalen

Baka av i 175 grader i 13 min

Äppelcream

Ingredienser:

6 st ägg
1 msk majsenamjöl
2,5 dl äppel must
1 tsk vanilj socker

Vispa upp allt i en kastrull på låg värme ha sedan i 250 g smör låt svalna


Äppel sallad

Ingredienser:

2 äpplen
Skalet riven från en citron samt saften av den. 
2 msk mynta blad


Tärna äpplena, Blanda citronsaften och skalet med myntan och äpplena.

Vanilj grädde

Vispa så mycket grädde du behöver och blanda med vaniljsocker tills de smakar bra.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0