Mazarin med äppelcream, vanilj grädde med en äppel sallad 4 pers

Ingredienser:
Klattetskal
150 g smör
3 dl socker
3 tsk vaniljsocker
6 st ägg
600 g mandelmassa
10 st rivna bitter mandlar
3 msk vetemjöl
Tillredning:
Vispa ihop smöret, sockret och vaniljsockret.
Riv mandelmassa och blanda i tillsammans med mandeln och mjölet ner i smöret och sockret.
Vänd ner ett ägg i taget i smeten och tappa upp i klattetskalen
Baka av i 175 grader i 13 min
Äppelcream
Ingredienser:
6 st ägg
1 msk majsenamjöl
2,5 dl äppel must
1 tsk vanilj socker
Vispa upp allt i en kastrull på låg värme ha sedan i 250 g smör låt svalna
Äppel sallad
Ingredienser:
2 äpplen
Skalet riven från en citron samt saften av den.
2 msk mynta blad
Tärna äpplena, Blanda citronsaften och skalet med myntan och äpplena.
Vanilj grädde
Vispa så mycket grädde du behöver och blanda med vaniljsocker tills de smakar bra.
Kommentarer
Trackback