Kroppkakor med prästostskum 4 pers

Ingredienser:
1,4 kg mandelpotatis
6 st äggulor
100 g brynt smör
160 g potatismjöl
Koka potatisen och bryn smöret så det luktar lite nötigt.
När potatisen är kokt så passera den i en pastö. Blanda allt men börja med potatismjölet. När du har en tor och fin deg så salta och peppra och blanda ordentligt.
Fyllning:
100 g Karljohansvamp (Fryst)
2 st finhackade gullökar
En nypa karjohansvanps pulver
Salt och vitt peppar
Rosta av svampen i 175 grader i 15 min va inte räd för lite färg på svampen.
Hacka löken och svetta den i en panna med rikligt med fett.
Spara vattnet från svampen.
Häll i svampen i pannan med löken och salt och peppra. Avsluta med karjohansvanps pulvret och lite av vätskan från svampen.
Gör små 50 grams plättar av degen på en plåt med potatis mjöl på. Lägg sedan på fyllningen ca 20 g (en matsked)
Förslut dom sedan så det inte finns några sprickor. Ånga dom i 11 minuter om du inte har ånga i ugnen så kan du ha ett durkslag i en kastrull med kokande vatten på botten och lägga kroppkakorna i durkslaget.
Präst ost skum:
Ingredienser:
300 g prästost
3 dl creamfresh
1,5 dl lättöl
Salt och vitpeppar
Tillredning:
Mixa osten tills den blir slätt och tillsätt sedan creamfreshen och ölen och mixa. Salta och peppra.
"Topping"
Ingredienser:
200 g hassel nötter
4 morötter
1 dl ättika 12%
2 dl socker
3 dl vatten
1 dl fin hackad persilja.
Rosta hassel nötterna i 200 g i 15 min tills man kan smula bort skalet.
Krossa dom sedan grofft.
Finhacka morötterna till små kuber (brunoas)
Häll i ätikan, socker och vatten i en kastrull och värm tills sockret smält.
Häll det sedan över morötterna i en skål och låt stå.
Blanda sedan allt med persiljan och toppa med.
Vid uppläggning
Stek kroppkakorna gyllen bruna och ställ i ugnen i 150 grader i 10 min.
Värm och mixa upp såsen med en stav mixer tills den blir skumig.
Lägg upp i en djup tallrik och servera med toppingen.
Smaklig måltid !!
Kommentarer
Postat av: Marie Undeland
Ser mkt gott ut!
Trackback