Kalvfond

Kalvfond storkok

 Ingredienser:

3,5 kg kalvben

1 kg gul lök

1 kg morot

1 kg rotselleri

2 vitlökar 

1 msk vitpeppar korn

5 kvistar timjan

300 g tomatpuré

 

Rosta av benen i ugnen på 200 grader i 30 min. Skär grönsakerna i 3X3 cm stora bitar (Mire pox), Rosta grönsakerna och vitlöken i ugnen i 200 grader i 30 min. Smörj in grönsakerna i tomatpurén.

 

När allt är rostat samlar du allt i en stor kastrull och täcker med vatten och låt koka upp. Sänk sedan värmen så den sjuder och feta av med en slev. (Ta bort fettet som samlas på toppen)

 

När du gjort de en gång kan du ha i vitpepparen och timjan.

 

Låt sjuda i 10-12 timmar feta av under tiden. Sila den sedan och koka ner den en aning.

 

Förvaras kallt när den är klar, Ta en klick fond till alla varma köttsåser du gör.  

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0