Frutti di mare 4 pers



Frutti di mare

2 st gula lökar

5 dl finkrossade tomater.

3 tomater

3 vitlöksklyftor

1 msk färsk oregano

1 msk färsk basilika 

1 msk färsk timjan

2 dl vitt vin

2 sardellfiléer i olja

1/2 dl kapris

1 1/2 msk citronjuice

1/2 tsk papprikapulver.

1/2 tsk chilipulver.

Salt, peppar

200 g frysta skalade räkor eller färska.

200 g blåmusselkött.

200 g kalamarikött.

1 nypa safran.

1 apelsin



Tomatsås:

Fin hacka löken och fräs i en stekpanna tillsammans med 2 pressade vitlöksklyftor. Finhacka de färska tommaterna och stek med. Finhacka även dom färska örterna och stek med. Salta och peppra och ha i papprika pulvret och chilli pulvret.

Tillsätt sedan dom fin krossade tommaterna och vinet. Låt allt puttra lite i pannan och ha sedan i kaprisen och hacka sardell filéerna och blanda med tommatsåsen. Smaka av med salt och peppar och ha i citron saften.

Apelsin och saffran juice:

Pressa apelsinen och blanda med saffranet i en kastrull och värm upp lite.

Koka upp ett saltat pasta vatten och ha i spagetti för 4 perssoner.

Fräs kallamarisen med olja och den sista pressade vitlöken. Tillsätt sedan musselköttet och räkorna. Se till att vattnet runnit av, om dom har varit frysta.

Salta och peppra och blanda skaldjuren med tomat såsen. Servera sedan såsen till pastan med en härlig kvist basilika. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0