Lammracks med honungs glaserade rotfrukter och mynta 4 pers

 

Lammracks med honungs glaserade rotfrukter och mynta

Honungs glaserade rotfrukter:

 

4 morötter

 

8 mandelpotatisar

 

2 palsternackor

 

200 g rotselleri

 

2 msk honung

 

2 vitlöksklyftor

 

Flinigsalt och svart peppar

 

 

Lammracks: 1,3 kg

 

Torra kryddor.

 

1 msk timjan

 

1 msk rosmarin

 

½ msk mynta

 

4 msk olja

 

Salt och svart peppar

 

 

Mynta olja:

 

3 dl färsk mynta med stjälk

2 dl färsk basilika

1 vitlöksklyfta

1,5 dl olja

Mixa allt utom oljan först tillsätt sedan oljan och mixa upp igen några sekunder.

 

 

# Börja med att skära upp rotfrukterna i önskad storlek och form. Smörj en plåt med smör och dra några stänk olja. Häll över honungen och pressa vitlöken och rör runt så det fördelas jämt över rotfrukterna i plåten salta och peppra. Rosta av i 200 grader i 20-25 min.

 

Gnid in alla kryddor på lammet och häll över oljan och salta och pappra sedan. Rosta av i ugnen på 200 g i ca 15 min beroende på tjocklek. Använd en termometer i mitten på köttet, ta ut lamet vid ca 63 grader, låt lammracksen vila lite innan servering.

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0