Lammracks med honungs glaserade rotfrukter och mynta 4 pers
Lammracks med honungs glaserade rotfrukter och mynta
Honungs glaserade rotfrukter:
4 morötter
8 mandelpotatisar
2 palsternackor
200 g rotselleri
2 msk honung
2 vitlöksklyftor
Flinigsalt och svart peppar
Lammracks: 1,3 kg
Torra kryddor.
1 msk timjan
1 msk rosmarin
½ msk mynta
4 msk olja
Salt och svart peppar
Mynta olja:
3 dl färsk mynta med stjälk
2 dl färsk basilika
1 vitlöksklyfta
1,5 dl olja
Mixa allt utom oljan först tillsätt sedan oljan och mixa upp igen några sekunder.
# Börja med att skära upp rotfrukterna i önskad storlek och form. Smörj en plåt med smör och dra några stänk olja. Häll över honungen och pressa vitlöken och rör runt så det fördelas jämt över rotfrukterna i plåten salta och peppra. Rosta av i 200 grader i 20-25 min.
Gnid in alla kryddor på lammet och häll över oljan och salta och pappra sedan. Rosta av i ugnen på 200 g i ca 15 min beroende på tjocklek. Använd en termometer i mitten på köttet, ta ut lamet vid ca 63 grader, låt lammracksen vila lite innan servering.